İlk başta yalnızca #genel vardı...
...derken çok geçmeden #konu-dışı ve #crafting de açıldı. Kanallar çoğaldıkça sunucu da büyüdü. Yönetici, "Şu kanalları bir düzene sokayım!" dedi. Discord da, "Robot hamsterlarım halleder," diye karşılık verdi.
Kanal Kategorileri artık kullanıma hazır ve kanallarını düzenlemene yardımcı olmaya geliyor! İzinlerin nasıl değiştiğini anlamak için yardıma mı ihtiyacın var? Doğru yerdesin!
Kategoriler ve Alt Kanallar
İster sıfırdan yeni bir sunucu kuruyor ister kategorileri mevcut sunucuna ekliyor ol, kanallarını kategoriler altında gruplayarak sunucunu daha düzenli hale getirebilirsin. Kategorileri birer şemsiye gibi düşün!
Kanallar gibi kategorilerin de izinleri var. Kategori izinlerini kullanarak o kategori altındaki tüm kanalların izinlerini güncelleyebilir ve yönetebilirsin. Kullanıcı rollerinin izinleri yine kullanıcı bazında belirlenir; kanallar ise kategorilerle senkronize edilerek daha düzenli bir izin yapısı oluşturabilir.
Kategori Eklemek
Sunucuna yeni bir kategori eklemek için sunucu simgene sağ tıkla veya sunucu adının sağındaki oka tıkla!
Kategori adını yaz; kategoriyi oluşturduktan sonra kanal listesinde istediğin yere sürükleyip bırakabilirsin!
Sürükle ve Bırak
Kategorilerini oluşturduğuna göre sunucunu düzenlemeye başlayabilirsin. Artık izinleri kategori düzeyinde değiştirebildiğin için bir kanalı taşıdığında izinleri senkronize etmek isteyip istemediğin sorulur. "İzinleri senkronize etmek de ne?" diyorsan: Taşıma işlemini onayladığında, kanalın izinlerini otomatik olarak kategorinin izinleriyle eşleştiririz.
İzinler
Kategorilerin eklenmesiyle birlikte kanalların artık iki varsayılan durumu var: Senkronize edilmiş ve senkronize edilmemiş. Senkronize edilmiş bir kanal, kategorinin izinleriyle tamamen eşleşen izinlere sahiptir.
Kategori izinlerini değiştirmek için kategoriye sağ tıklayıp Kategoriyi Düzenle’yi seçebilirsin.
İzinleri değiştirmek ve roller eklemek için "İzinler" sekmesine tıkla.
"Metin Kanallarını Oku ve Ses Kanallarını Gör" iznini devre dışı bıraktığında, erişimi olmayan üyeler, kanalları kilitli olarak görmek yerine artık hiç göremez.
Not: Bir kategorideki izinleri değiştirirsen, senkronize edilen tüm kanallar otomatik olarak güncellenir.
Bir kanalı kategoriler arasında taşırken izinleri senkronize etmezsen veya kanal düzeyinde belirli tek bir izni değiştirirsen, kanalın kategoriyle senkronize edilmediği görünecektir.
Bu durum, kanalın şu anda kategori ile aynı izinleri paylaşmadığı ve kategorilerin izinlerinde değişiklik yaptığın zaman kanalın otomatik olarak güncellenmeyeceği anlamına gelir.
Kanalın izinlerini yeniden kategoriyle eşleştirmek mi istiyorsun? Kanal izinleri menüsüne gidip yukarıda gösterilen "Şimdi Senkronize Et" düğmesine tıklaman yeterli. Böylece kanalın izinleri tekrar kategori izinleriyle aynı olur.
Önemli Not: Bir kategorinin içinde senkronize edilmiş ve edilmemiş kanallar birlikte bulunabilir. Bir kategorinin izinlerini değiştirmek, senkronize edilmiş tüm kanalların izinlerini değiştirir; ancak senkronize edilmemiş kanalların izinlerini değiştirmez!
Kategori izinleri hakkında son bir not: Bunları hiç kullanmak istemiyorsan, kategori içindeki tüm kanalları "quot;senkronize edilmedi" olarak bırakabilir ve bunları tek tek yönetebilirsin. İzinler ayrıca kanal bazında da yönetilebilir.
Bildirimler ve Kategoriler
Kategoriler sayesinde okunmamış mesajları nasıl görmek istediğini de belirleyebilirsin.
Kategorileri susturursan, bir kanalda okunmamış mesaj olup olmadığını görmeye devam edersin, ancak bildirimleri almazsın:
Kategoriyi daraltırsan yalnızca içinde okunmamış mesajlar bulunan kanallar gösterilir ve bildirimlerini almaya devam edersin:
Bir kategoriyi susturup daralttığında, kategorinin altındaki tüm kanalları gizlersin; okunmamış mesajları göstermezsin. Bir kanal, yalnızca biri seni doğrudan etiketlediğinde veya sahip olduğun rollerden birini etiketlediğinde yeniden görünür:
Biraz düzenlemeyle sunucunu daha sade ve derli toplu hale getirebilirsin!