O czym przeczytasz w tym artykule:
- Czym jest funkcja Ostatnio grane gry?
- Jak zarządzać ustawieniami funkcji Ostatnio grane gry?
- Często zadawane pytania
Czym jest funkcja Ostatnio grane gry?
Ta funkcja jest obecnie w fazie testowej i jest dostępna tylko dla niewielkiego odsetka użytkowników.
W sekcji Ostatnio grane gry na profilu użytkownika będą widoczne maksymalnie 3 kafelki prezentujące ostatnie gry, w które grał. Na każdym kafelku będzie znajdować się tytuł gry, informacja o tym, kiedy ostatnio w nią grano, oraz czas spędzony w grze.
Jak zarządzać ustawieniami funkcji Ostatnio grane gry?
Jeśli wykrywalna gra, w którą niedawno grano, nie wyświetla się, oto jak to naprawić.
Opcja 1
1. Naciśnij koło zębate [], aby przejść do Ustawień użytkownika.
2. Wybierz Połączone konta. Jeśli dany tytuł jest grą zweryfikowaną, pojawi się możliwość dodania go jako połączonego konta.
Opcja 2
1. Naciśnij koło zębate [], aby przejść do Ustawień użytkownika.
2. Następnie przejdź do Zarejestrowanych gier.
3. Jeśli nie widzisz tutaj swojej gry, stuknij Dodaj, aby ją dodać (przed próbą dodania upewnij się, że gra jest otwarta).
4. Aby uniemożliwić udostępnianie informacji o grze w przyszłości, kliknij ikonę oka w celu wyłączenia jej wykrywania.
Często zadawane pytania
P: Jak wyłączyć wyświetlanie ostatnio granych gier w profilu?
O: Stuknij koło zębate [], aby przejść do Ustawień użytkownika, a następnie przejdź do sekcji Profile. Znajduje się tam opcja pozwalająca na włączenie lub wyłączenie tej funkcji. Znacznik wyboru [
] oznacza, że jest ona Włączona, a [
] oznacza, że jest Wyłączona.
P: Jak daleko wstecz i jak długo aktywność w grze może być wyświetlana w profilu??
O: Aktywność w grze jest widoczna w profilu przez 1 miesiąc.
P: Czy Aktywności są również uwzględniane w sekcji ostatnio granych gier?
O: Aktywności nie będą wyświetlane.
P: Ile gier może być wyświetlanych jednocześnie?
O: Jednocześnie mogą być wyświetlane maksymalnie 4 gry.
P: Kto może zobaczyć ostatnio grane gry w profilu?
Ostatnio grane gry są widoczne dla innego użytkownika, jeśli obaj użytkownicy są znajomymi, znajdują się na liście sugerowanych znajomych, wysłano zaproszenie do grona znajomych lub gdy współdzielą co najmniej jeden serwer, na którym nie wyłączono wyświetlania aktywności.
P: Czy wyłączenie wyświetlania aktywności na określonym serwerze zapobiegnie wyświetlaniu ostatnio granych gier w profilu?
Tak. Jeśli jednak funkcja ta zostanie ponownie włączona w dowolnym momencie, w profilu znów będą widoczne ostatnio grane gry (w tym gry, w które grano, gdy funkcja była wyłączona).