Met de instelling Profielprivacy kun je beheren wie er toegang heeft tot je profielgegevens op Discord.
Waar dit artikel over gaat:
Wat is de instelling voor profielprivacy?
Met de instelling Profielprivacy kun je beheren wie je volledige profiel ziet. Wil je dat alleen vrienden je profielinformatie kunnen bekijken of mag iedereen op je servers dat? Deze instelling is toegankelijk vanaf bureaublad, browser en mobiele apparaten.
De instelling Profielprivacy verbergt de volgende informatie:
- Gepersonaliseerde status
- Persoonlijke voornaamwoorden
- Badges
- Verbonden accounts
- Bio
- Widgets
- Verlanglijsten
Wanneer de instelling voor Profielprivacy is ingeschakeld, is het volgende nog steeds zichtbaar op je profiel:
- Avatar
- Banner
- Weergavenaam
- Gebruikersnaam
- Servertag
- Ouderdom account
- Gemeenschappelijke vrienden en servers
Voorbeeld van een privéprofiel zoals gezien door iemand die geen vriend is, met een slotpictogram en beperkte informatie
Hoe je je Profiel Privacy-instelling bijwerkt
Desktop- of browserversie
1. Selecteer het tandwiel [] linksonder om toegang te krijgen tot je Gebruikersinstellingen.
2. Ga naar het tabblad Data en privacy en scrol naar beneden naar het gedeelte Profielprivacy-instellingen.
Profielprivacy-instellingen op de pagina Gegevens- en privacy-instellingen
3. Hier kun je kiezen uit de volgende opties:
- Vrienden en alle servers: Je volledige profiel is zichtbaar voor je vrienden en leden van alle servers waar je lid van wordt.
- Enkel vrienden en kleine servers: Je volledige profiel is zichtbaar voor je vrienden en leden van alle servers waaraan je deelneemt met 200 of minder leden.
- Alleen vrienden: Je profiel is alleen zichtbaar voor je vrienden.
4. Nadat je de gewenste instelling in de lijst hierboven hebt geselecteerd, wordt je voorkeur automatisch opgeslagen.
Mobiel
1. Tik onderaan het scherm op de You Bar.
2. Je profiel wordt geopend en je avatar, gebruikersnaam en status worden weergegeven.
3. Om toegang te krijgen tot Instellingen, tik je op het tandwiel [] in de rechterbovenhoek van je profiel.
4. Ga naar Data en privacy en scrol vervolgens omlaag totdat je de instelling Profielprivacy ziet.
5. Hier kun je kiezen uit de volgende opties:
- Vrienden en alle servers: Je volledige profiel is zichtbaar voor je vrienden en leden van alle servers waar je lid van wordt.
- Vrienden en Small servers alleen: Je volledige profiel is zichtbaar voor je vrienden en leden van alle servers waaraan je deelneemt met 200 of minder leden.
- Alleen vrienden: Je profiel is alleen zichtbaar voor je vrienden.
6. Tik op de instelling die je wilt kiezen en navigeer vervolgens uit je Instellingen om op te slaan.
Navigeren naar Profielprivacy-instellingen op mobiel
Profielprivacy-instelling voor de leeftijdsgroep tieners
Als onderdeel van onze extra veiligheidsmaatregelen voor tieners, hebben we standaard privacy-instellingen voor profielen van gebruikers in de tienerleeftijdsgroep. Je kunt deze instelling op elk moment wijzigen, je hoeft niet in de leeftijdsgroep volwassenen te zitten.
Gebruikers in de leeftijdsgroep tieners: Begin met hun profielinstelling Vrienden en kleine servers. Dit betekent dat hun volledige profielgegevens alleen zichtbaar zijn voor hun vrienden en leden van kleine servers (< 200 leden) waar ze lid van zijn, niet voor leden van alle gedeelde servers.
Gebruikers in de volwassen leeftijdsgroep of gebruikers die niet zijn bevestigd: Begin met hun profiel ingesteld op Vrienden & Alle servers overal.
Hoe beïnvloedt dit de instelling voor Activiteit delen
De privacy-instelling voor profiel en het delen van activiteit zijn afzonderlijke instellingen, maar ze werken samen om je consistente Control te geven over je zichtbaarheid op Discord.
Wanneer je de privacy-instelling van je profiel wijzigt, word je gevraagd om je instelling voor het delen van activiteit bij te werken zodat deze overeenkomt. Als je bijvoorbeeld je Profielprivacy-instelling instelt op Alleen vrienden, vraagt Discord of je het delen van je activiteit ook wilt beperken tot Alleen vrienden. Jij kunt ervoor kiezen om beide instellingen tegelijk te updaten of te weigeren en ze onafhankelijk te beheren.
Ook stoppen met delen van activiteit? Promptvenster
Jij kunt je instelling voor Activiteit delen op elk tijdstip overzicht en aanpassen in Gebruikersinstellingen > Activiteitsprivacy. Voor meer informatie zie Activiteit delen op Discord.
Veelgestelde vragen
V: Moet ik een leeftijdsverificatie uitvoeren om deze instelling te veranderen?
A: Nee. Je kunt deze instelling op elk moment wijzigen in je Data en privacy > Profielprivacy.
V: Als mijn profiel privé is, kunnen mensen me dan nog steeds vriendschapsverzoeken sturen?
A: Ja. Als je je profiel privé maakt, heeft dit geen invloed op je vermogen om vriendschapsverzoeken te ontvangen. Anderen kunnen je nog steeds een vriendschapsverzoek sturen, zelfs als ze je volledige profielgegevens niet kunnen zien.
V: Als mijn profiel privé is, kunnen mensen me dan nog steeds DM's sturen?
A: Ja. Je kunt bepalen wie jou een Pb kan sturen via je Content en Sociaal instellingen. De privacy van je profiel heeft geen invloed op deze instelling.
V: Hoe werkt de privacy-instelling voor profielen voor servermoderators?
A: Moderators zien dezelfde profielinformatie als elk ander lid van je gedeelde server — ze krijgen geen speciale toegang tot details die je privé hebt gemaakt.
Moderators behouden al hun bestaande tools voor communitybeheer die ze nodig hebben om hun communities veilig te houden. Gebruikersnaam, weergavenaam, accountleeftijd en wederzijdse serverinformatie blijven zichtbaar.