Wat dit artikel behandelt:
Wat is activiteit delen op Discord?
Wanneer je bepaalde detecteerbare activiteiten uitvoert (zoals een game spelen of naar muziek luisteren), kan Discord informatie over die activiteiten weergeven. Dit omvat wanneer en hoe je hebt deelgenomen, en informatie over de activiteit. Enkele voorbeelden van de soorten activiteiten die we laten zien:
1. Waarneembare games die je op een computer speelt
2. Games die je speelt op Xbox of Playstation
3. Spotify
4. Crunchyroll
5. Activiteiten van 1e en 3e partijen op Discord
6. En meer!
Games en activiteiten die Rich Presence ondersteunen, zullen zelfs nog meer coole dingen laten zien over wat er in de activiteit gebeurt.
Voor sommige activiteiten van andere diensten zoals Spotify of Crunchyroll moet je je account verbinden met Discord. Je kunt hier meer informatie over vinden via ons verbindingsartikel hier.
Voorbeeld van een game-activiteitmelding
Activiteit bekijken
Activiteit kan op meerdere plaatsen in de Discord-app worden bekeken.
Op je gebruikersprofiel
Als je je gebruikersprofiel bekijkt, kun je je recente activiteitsgeschiedenis van de afgelopen 30 dagen zien.
Recente activiteitsgeschiedenis op gebruikersprofiel
Op algemene activiteitskaarten
Je kunt activiteitskaarten ook bekijken door het profiel van een gebruiker te controleren op mobiel of in de Vriendenlijst op de desktopversie. Deze kaarten geven de recente activiteiten weer van vrienden en mensen met wie je contact hebt in je servers.
Activiteitenkaart in Vriendenlijst op desktop (boven) & Activiteitenkaart op Gebruikersprofiel op mobiel (onder)
Als statusbericht
Terwijl je in een server bent, kan de activiteit verschijnen als een status in de ledenlijst, afhankelijk van je instellingen.
Activiteitsstatus in de ledenlijst op desktop
Hoe bepaal ik wie mijn activiteit kan zien?
Activiteit delen voor de leeftijdsgroep tieners
Als onderdeel van onze extra veiligheidsbescherming voor tieners hebben we standaardinstellingen voor het delen van activiteiten voor gebruikers in de leeftijdsgroep tieners. Je kunt deze instelling op elk moment wijzigen, je hoeft niet in de leeftijdsgroep volwassenen te zitten.
Gebruikers in de leeftijdsgroep tieners: beginnen met hun activiteit delen ingesteld op Vrienden en Kleine Servers. Dit betekent dat hun volledige profielgegevens alleen zichtbaar zijn voor hun vrienden en leden van kleine servers (< 200 leden) waaraan ze deelnemen, niet voor leden van alle gedeelde servers.
Gebruikers in de volwassenen leeftijdsgroep of gebruikers die niet zijn bevestigd: beginnen overal met hun activiteit delen ingesteld op Vrienden en Alle Servers.
Algemene instellingen
In je algemene instellingen kun je bepalen of activiteiten van welke aard dan ook worden weergegeven aan anderen, ongeacht of het vrienden zijn of niet.
1. Selecteer het tandwiel [] naast je Discord gebruikersnaam om toegang te krijgen tot je Discord gebruikersinstellingen.
2. Selecteer vervolgens Activiteit delen waar je je activiteitsinstellingen vindt.
3. Hier kun je je instellingen voor het delen van activiteiten bepalen.
Beslis eerst of je je activiteit met anderen wilt delen:
- Mijn activiteit delen: deze instelling bepaalt of anderen op Discord je activiteit al dan niet kunnen zien.
4. Je kunt ook je Standaard-instellingen voor delen instellen om te bepalen wie je game- en app-activiteit kan zien wanneer je lid wordt van een nieuwe server:
-
Mijn activiteit automatisch delen met
- Vrienden en alle servers: Je activiteit wordt gedeeld met vrienden en leden van elke server waarvan je lid bent.
- Alleen vrienden en Small servers: Je activiteit wordt gedeeld met vrienden en leden van servers waaraan je deelneemt met 200 of minder leden.
- Alleen vrienden: Je activiteit wordt alleen gedeeld met je vrienden.
- Mijn servers: Pas het delen van je activiteiten verder aan door het delen van je activiteiten per server in of uit te schakelen.
Als het delen van je activiteit is ingeschakeld in een server, staat de schakelaar naast de server op AAN. Indien uitgeschakeld, staat de schakelaar op UIT.
“Mijn activiteit delen-schakelaar” in welke activiteit ik deel
In bepaalde landen en bepaalde situaties staat deze instelling mogelijk standaard uit op jouw account. Je kunt dit altijd wijzigen door de bovenstaande instructies te volgen.
Beheer per server
Als je wilt bepalen welke servers je recente activiteiten kunnen zien, kun je de instellingen per server in- of uitschakelen.
1. Ga naar de server waar je de instellingen voor de activiteitsstatus wilt in- of uitschakelen.
2. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de server of selecteer het vervolgkeuzemenu.
3. Selecteer vervolgens Privacy-instellingen. Hiermee krijg je de optie om de instelling Activiteitsstatus in of uit te schakelen.
Activiteitsstatus-schakelaar in Privacy-instellingen binnen een server
Let op:
- Leden van een uitgeschakelde server kunnen je activiteit nog steeds zien als ze ook vrienden met je zijn of als ze een andere server met je delen waar je activiteit is toegestaan.
- Hoewel de Activiteitsstatus kan zijn uitgeschakeld voor een specifieke server, zie je nog steeds de status aan jouw kant, tenzij je deze volledig hebt uitgeschakeld.
Verbindingsinstellingen
Voor alle verbonden accounts die het delen van recente activiteit of rich presence ondersteunen, zie je een schakelaar om je activiteit met anderen te delen in het Verbindingen-menu in je Gebruikersinstellingen > Verbonden apps.
Schakelaar voor het delen van activiteit in verbonden apps
Je kunt elke individuele verbinding in- of uitschakelen, maar activiteit wordt alleen gedeeld zolang de algemene instellingen ook zijn ingeschakeld.
Game-detectie
Je kunt in- of uitschakelen dat individuele games worden weergegeven als activiteit in het menu Geregistreerde games dat zich in je Gebruikersinstellingen > onder Games en apps. Activiteiten worden gedeeld zolang de algemene instelling ook aan staat.
Geregistreerde games in de Instellingen voor Games en apps
Recente activiteitsgeschiedenis
Terwijl je je Gebruikersprofiel bekijkt, kun je ook je Gamegeschiedenis wissen om deze uit je activiteitsgeschiedenis te verwijderen.
1. Selecteer je Gebruikersprofiel linksonder in de app om je Gebruikersstatus-menu te bekijken.
2. Selecteer je profielavatar om je volledige profiel te bekijken.
Gebruikersprofiel dat activiteit toont
3. Druk hier op Activiteit binnen de profielcategorieën.
Tabblad Activiteit in Volledig Profiel
4. Dit brengt je naar je activiteitsgeschiedenis waar je de ellips [] rechts van de activiteit kunt selecteren en op Gamegeschiedenis wissen kunt drukken.
5. Druk binnen Gamegeschiedenis wissen op de knop Wissen rechtsbeneden om de activiteit uit je geschiedenis te verwijderen.
Optie Gamegeschiedenis wissen in het Activiteitsmenu (boven) en Gamegeschiedenisbevestiging wissen (onder)
Wie kan deelnemen aan mijn game
Als je je activiteit deelt en een game speelt die Rich Presence ondersteunt, kunnen vrienden en andere serverleden die zich in hetzelfde spraakkanaal bevinden als jij, deelnemen aan dezelfde game die jij speelt. Je hebt twee opties die je hiervoor kunt inschakelen:
Instellingen voor deelname aan games
- Vrienden toestaan om deel te nemen aan mijn game: Hiermee kunnen je Discord-vrienden deelnemen aan de game die je speelt, die wordt gedeeld als je activiteit.
- Toestaan dat spraakkanaaldeelnemers deelnemen aan mijn game: Hiermee kunnen andere serverleden die in hetzelfde spraakkanaal zitten als jij, deelnemen aan de game die je speelt, die wordt gedeeld als je activiteit. Deze functie is echter alleen beschikbaar in niet-Community-servers.
Je kunt meer lezen over hoe game-uitnodigingen werken op Discord bij dit artikel.
Hoe het delen van activiteit werkt met de privacyinstelling voor profielen
De privacy-instelling voor profiel en het delen van activiteit zijn afzonderlijke instellingen, maar ze werken samen om je consistente controle te geven over je zichtbaarheid op Discord.
Wanneer je de Privacy-instelling van je Profiel wijzigt, word je gevraagd om je instelling voor Activiteit delen up te daten om daarmee overeen te komen en vice versa. Als je bijvoorbeeld je Profiel Privacy instelt op Alleen Vrienden, zal Discord je vragen of je Activiteit delen ook wilt beperken tot alleen vrienden. Je kunt ervoor kiezen om beide instellingen tegelijk up te daten, of te weigeren en ze onafhankelijk te beheren.