Med inställningen för sekretess för profil kan du kontrollera vem som har åtkomst till dina profildetaljer på Discord.
Vad vi går igenom i denna artikel:
Vad är sekretessinställning för profil?
Inställningen för profilsekretess låter dig kontrollera vem som ser din fullständiga profil. Du kan välja från alternativ som bara dina vänner till vänner och alla i dina servrar. Denna inställning kan nås från dator, webbläsare och mobila enheter.
Inställningen för profilsekretess kommer att dölja följande information:
När inställningen Profilsekretess är aktiverad är Följer fortfarande synligt den din Profil:
- Avatar
- Banner
- Visningsnamn
- Användarnamn
- Servertagg
- Kontots ålder
- Gemensamma vänner och servrar
Exempel på en privat profil som ses av någon som inte är en vän, som visar en låsikon och begränsad information
Hur du uppdaterar din profils sekretessinställning
Skrivbord/webbläsare
1. Välj kugghjulet [] i det nedre vänstra hörnet för att komma åt dina Användarinställningar.
2. Navigera till fliken Data och integritet och bläddra ner till avsnittet för inställningen Profilsekretess.
Profilsekretessinställningar på sidan Data- och sekretessinställningar
3. Här kan du välja mellan följande alternativ:
- Vänner och alla servrar: Din fullständiga profil kommer att vara synlig för dina vänner och medlemmar i alla servrar du går med i.
- Endast vänner och små servrar: Din fullständiga profil kommer att vara synlig för dina vänner och medlemmar i alla servrar du går med i med 200 eller färre medlemmar.
- Endast vänner: Din profil kommer endast att vara synlig för dina vänner.
4. Efter att du har valt din föredragna inställning från listan ovan kommer din inställning att sparas automatiskt.
Mobil
1. Tryck på Du-fliken längst ner på skärmen.
2. Din profil kommer att öppnas och visa din avatar, ditt användarnamn och din status.
3. För att komma åt Inställningar, tryck på kugghjulet [] längst upp till höger på din profil.
4. Gå till data och integritet och bläddra sedan ner tills du ser inställningen profilsekretess.
5. Här kan du välja mellan följande alternativ:
- Vänner och alla servrar: Din fullständiga profil kommer att vara synlig för dina vänner och medlemmar i alla servrar du går med i.
- Endast vänner och små servrar: Din fullständiga profil kommer att vara synlig för dina vänner och medlemmar i alla servrar du går med i med 200 eller färre medlemmar.
- Endast vänner: Din profil kommer endast att vara synlig för dina vänner.
6. Tryck på den inställning du vill välja och navigera sedan ur dina inställningar för att spara.
Gå till sekretessinställningar i profiler på mobilen
Sekretessinställning för profil för åldersgruppen tonåringar
Som en del av vårt ytterligare säkerhetsskydd för tonåringar har vi standardsekretessinställningar för användare i åldersgruppen tonåringar. Du kan ändra denna inställning när som helst, du behöver inte tillhöra den åldersgruppen för vuxna.
Användare i åldersgruppen tonåringar: Börja med sin profiluppsättning Vänner och små servrar. Detta innebär att deras fullständiga profildetaljer endast kommer att vara synliga för deras vänner och medlemmar i alla små servrar (< 200 medlemmar) de går med i, inte för medlemmar i alla delade servrar.
Användare i åldersgruppen för vuxna eller användare som inte är bekräftade: Börja med att ha sin profil inställd på Vänner och alla servrar överallt.
Hur påverkar detta inställningen för Aktivitetsdelning?
Inställningen för profilsekretess och aktivitetsdelning är separata inställningar, men de arbetar tillsammans för att ge dig konsekvent kontroll över din synlighet på Discord.
När du ändrar din profils sekretessinställning kommer du att bli ombedd att uppdatera din inställning för aktivitetsdelning för att matcha. Om du till exempel ställer in din profils sekretessinställning på Endast vänner kommer Discord att fråga dig om du vill begränsa din aktivitetsdelning till endast vänner också. Du kan välja att uppdatera båda inställningarna på en gång, eller avböja och hantera dem oberoende.
Sluta dela aktivitet också? Fönsterprompt
Du kan granska och justera din inställning för Aktivitetsdelning när som helst i Användarinställningar > Aktivitetssekretess. För att läsa mer, se Aktivitetsdelning på Discord.
Vanliga frågor och svar
Q: Måste jag ålderskontrollera för att ändra denna inställning?
S: Nej. Du kan ändra denna inställning när som helst i din Data och integritet > Profilsekretess.
Q: Om min profil är privat, kan folk fortfarande skicka vänförfrågningar till mig?
S: Ja. Att göra din profil privat påverkar inte din förmåga att ta emot vänförfrågningar. Andra kan fortfarande skicka en vänförfrågan till dig även om de inte kan se din fullständiga profilinformation.
F: Om min profil är privat, kan folk fortfarande skicka DMs till mig?
S: Ja. Du kan kontrollera vem som kan skicka DM till dig via dina inställningar för Innehåll och Socialt. Din profils sekretess påverkar inte denna inställning.
F: Hur fungerar inställningen Profilsekretess för servermoderatorer?
Moderatorer ser samma profilinformation som alla andra medlemmar i din delade server – de får inte särskild åtkomst till detaljer du har gjort privata.
Moderatorer behåller alla sina befintliga community-hanteringsverktyg som de behöver för att hålla sina communities säkra. Användarnamn, visningsnamn, kontoålder och ömsesidig serverinformation förblir synliga.