Vad denna artikel täcker:
Vad är aktivitetsdelning på Discord?
När du engagerar dig i vissa upptäckbara aktiviteter (som att spela ett spel eller lyssna på musik) kan Discord visa information om dessa aktiviteter. Detta inkluderar när och hur du engagerar dig, samt information om aktiviteten. Några exempel på vilka typer av aktiviteter vi visar:
1. Upptäckbara spel du spelar på en dator
2. Spel du spelar på Xbox eller Playstation
3. Spotify
4. Crunchyroll
5. Första- och 3:e partsaktiviteter på Discord
6. Och mer!
Spel och aktiviteter som stöder Rich Presence kommer att visa ännu mer coola saker om vad som händer i aktiviteten.
Vissa aktiviteter från andra tjänster som Spotify eller Crunchyroll kräver att du kopplar ditt konto till Discord. Du kan läsa mer om dessa via vår artikel om anslutningar här.
Exempel på spelaktivitetsavisering
Hur du visar aktivitet
Aktivitet kan ses på flera ställen i Discord-appen.
Från användarprofiler
När du visar din användarprofil kommer du att kunna se din aktivitetshistorik från de senaste 30 dagarna.
Senaste aktivitetshistorik på användarprofil
På globala aktivitetskort
Du kan också se aktivitetskort genom att kolla in en användares profil på mobilen eller i vänlistan på datorn. Dessa kort visar den senaste aktiviteten från vänner och personer som du interagerar med i dina servrar.
Aktivitetskort i vänlistan på datorn (överst) och aktivitetskort i användarprofil på mobilen (nederst)
Som ett statusmeddelande
I en server kan aktiviteten visas som en status i medlemslistan beroende på dina inställningar.
Aktivitetsstatus i medlemslistan på datorn
Hur kontrollerar jag vem som ser min aktivitet?
Aktivitetsdelning för åldersgruppen tonåringar
Som en del av vårt ytterligare säkerhetsskydd för tonåringar har vi standardinställningar för aktivitetsdelning för användare i åldersgruppen tonåringar. Du kan ändra denna inställning när som helst, du behöver inte tillhöra åldersgruppen för vuxna.
Användare i åldersgruppen tonåringar: Börja med att ställa in deras aktivitetsdelning på Vänner och små servrar. Detta innebär att deras fullständiga profildetaljer endast kommer att vara synliga för deras vänner och medlemmar i alla små servrar (< 200 medlemmar) de går med i, inte för medlemmar i alla delade servrar.
Användare i åldersgruppen vuxna eller användare som inte är bekräftade: Börja med att ställa in deras aktivitetsdelning på Vänner och alla servrar överallt.
Globala inställningar
I dina globala inställningar kan du kontrollera om aktivitet av något slag visas för andra, oavsett om de är vänner eller inte.
1. Välj kugghjulet [] bredvid ditt Discord-användarnamn för att komma åt dina användarinställningar.
2. Välj sedan Aktivitetsdelning, där du hittar dina aktivitetsinställningar.
3. Här kan du bestämma dina inställningar för aktivitetsdelning.
Bestäm först om du vill dela din aktivitet med andra:
- Dela min aktivitet - Denna inställning kontrollerar huruvida andra användare på Discord kan se din aktivitetsstatus.
4. Du kan också bestämma dina standardinställningar för delning för att kontrollera vem som kan se din spel- och app-aktivitet när du går med i en ny server:
-
Dela min aktivitet automatiskt med
- Vänner och alla servrar: din aktivitet delas med vänner och medlemmar i alla servrar du går med i.
- Endast vänner och små servrar: din aktivitet delas med vänner och medlemmar i servrar du går med i med 200 eller färre medlemmar.
- Endast vänner: din aktivitet delas endast med dina vänner.
- Mina servrar - Anpassa din delning av aktivitet ytterligare genom att aktivera eller inaktivera din aktivitetsdelning per server.
Om din aktivitetsdelning är aktiverad i en server kommer reglaget bredvid servern att vara PÅ. Om den är inaktiverad kommer servern att vara AV.
”Växeln för Dela min aktivitet” i Vilken aktivitet jag delar
I vissa länder och situationer kan denna inställning vara inaktiverad som standard för dig. Du kan alltid ändra dina inställningar genom att följa instruktionerna ovan.
Kontroll per server
Om du vill kontrollera vilka servrar som kan se din senaste aktivitet kan du inaktivera eller aktivera inställningar per server.
1. Gå till servern där du vill aktivera eller inaktivera inställningarna för aktivitetsstatus.
2. Högerklicka på serverns namn eller välj rullgardinsmenyn.
3. Välj sedan Sekretessinställningar. Det ger dig alternativet att växla inställningen för Aktivitetsstatus.
Växla för aktivitetsstatus i sekretessinställningar i en server
Obs:
- Medlemmar i en inaktiverad server kommer fortfarande att kunna se din aktivitet om de också är vänner med dig eller om de delar en annan server med dig där din aktivitet är tillåten.
- Även om aktivitetsstatus kan vara avstängd för en specifik server kommer du fortfarande att se statusen på din sida om du inte har den helt inaktiverat.
Anslutningsinställningar
För alla anslutna konton som stöder delning av senaste aktivitet eller rich presence kommer du att se en växel för att dela din aktivitet med andra i menyn Anslutningar i dina Användarinställningar > Anslutna appar.
Växla för aktivitetsdelning i anslutna appar
Du kan aktivera eller inaktivera varje enskild anslutning, men aktivitet kommer endast att delas så länge som de globala inställningarna också är på.
Upptäckbara spel
Du kan aktivera eller inaktivera enskilda spel från att visas som aktiviteter i menyn för registrerade spel som finns i dina Användarinställningar >underSpel och appar. Aktiviteten kommer att delas så länge som den globala inställningen också är på.
Registrerade spel i Spel- och appar
Senaste aktivitetshistorik
När du visar din Användarprofil kan du även rensa din spelhistorik för att rensa den från din aktivitetshistorik.
1. Välj din användarprofil i det nedre vänstra hörnet av appen för att visa din användarstatusmeny.
2. Välj din profil-avatar för att se din fullständiga profil.
Användarprofil som visar aktivitet
3. När du är här, tryck på Aktivitet i profilkategorierna.
Aktivitetsflik i fullständig profil
4. Det kommer att ta dig till din aktivitetshistorik där du kan välja ellipsen [] till höger om aktiviteten och trycka på Rensa spelhistorik.
5. I Rensa spelhistorik trycker du på knappen Rensa i det nedre högra hörnet för att ta bort aktiviteten från din historik.
Alternativ för att rensa spelhistorik i aktivitetsmenyn (överst) & Bekräftelse för att rensa spelhistorik (nederst)
Vem kan gå med i mina spel
Om du delar din aktivitet och spelar ett spel som stöder Rich Presence kan vänner och andra servermedlemmar som är i samma röstkanal som du gå med i samma spel du spelar. Du har två alternativ som du kan aktivera:
Inställningar för spelmedlemskap
- Tillåt vänner att gå med i mitt spel: Detta gör att dina Discord-vänner kan gå med i spelet du spelar, vilket delas som din aktivitet.
- Tillåt röstkanaldeltagare att gå med i mitt spel: Detta gör det möjligt för andra servermedlemmar som är i samma röstkanal som du att gå med i spelet du spelar, vilket delas som din aktivitet. Denna funktion är dock endast tillgänglig i servrar som inte tillhör community.
Du kan läsa mer om hur spelinbjudningar fungerar på Discord i den här artikeln.
Hur aktivitetsdelning fungerar med sekretessinställningen för profil
Inställningen för profilsekretess och aktivitetsdelning är separata inställningar, men de arbetar tillsammans för att ge dig konsekvent kontroll över din synlighet på Discord.
När du ändrar din profils sekretessinställning kommer du att bli ombedd att uppdatera din inställning för aktivitetsdelning för att matcha och vice versa. Om du till exempel ställer in din profils sekretess på Endast vänner kommer Discord att fråga dig om du vill begränsa din aktivitetsdelning till endast vänner också. Du kan välja att uppdatera båda inställningarna på en gång, eller avböja och hantera dem oberoende.